Over ons

Welkom beste mensen,

Tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle nabij de IJssel vindt u in het kleine dorpje Den-Nul op een prachtige lokatie gelegen uitspanning Het Klaverblad. Het Klaverblad is van april t/m oktober dagelijks geopend en van november t/m maart alleen op afspraak. U kunt genieten in Uitspanning “Het Klaverblad” met een panoramisch uitzicht over de landerijen.

Wij staan garant voor goede kwaliteit en gastvrijheid.

Overdekte terras Uitspanning Het KlaverbladUitspanning Het Klaverblad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij beschikken over een prachtige sfeervolle zaal met eigen terras waar u en uw gezelschap kunnen genieten van een speciale ambiance, middenin de natuur.

Ook hebben wij een overdekt terras, eventueel af te sluiten en te verwarmen.

Over de herkomst van de naam Den Nul zijn verschillende lezingen. Een vergelijkbare plaatsnaam komt overigens in geheel Nederland niet voor. Vaak wordt aangenomen dat het afkomstig zou zijn van “nol”  het geen betekent  ” zandheuvel” of open plek in het bos.  De vroegere bevolking bestond uit arbeiders die op de steenfabrieken en bij de “boeren  in de omgeving werkten.
In de volksmond wordt Den Nul ook wel met Duur aangeduid, ook al is dit eigenlijk de benaming voor een aantal boerderijen aan de andere kant van de spoorlijn. Ook wordt  Den Nul genoemd in de notulen van de N.H – kerk in 1886 waarin besloten wordt een armenhuis te stichten op de “nulse – akker” te Duur. De naam Het Klaverblad komt van een viertal huizen die vroeger in de vorm van een klaverblad bij elkaar stonden. In de loop van de tijd zijn twee huizen hiervan komen te vervallen.
Uitspanning Het Klaverblad Den-Nul